Wednesday, February 15, 2012

Kerge mustikakook :)

Väga lihtne kook, mis toob pimedasse talve suve juurde. Kook on ka väga lihtne, eriti laiskadele inimestele nagu mina.
Mõnus mustika-kohupiimakook
Tainas:
300 g liivatainast(mina kasutasin muretainast)
Sisu:
800 g kohupiima
4 muna
150 g suhkrut
11 g jahu
300 g mustikaid
3 sl mandlilaaste
-mustikaid võib olla 100 g rohkem ja kohupiima 100 vähem
Kuidas teha:
  • Suru tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi, mis on võiga määritud. Vorm ei pea olema lahtikäiv.
  • Sega kohupiim, munad, suhkur ja jahu. Kui mass on hästi läbi segatud, lisa mustikad. Õpetuses öeldi, et olla ettevaatlik segades, et mass lillaks ei läheks, kuid see on suhteliselt võimatu. Kalla segu vormi ja puista peale mandlilaaste.
  • Küpseta 30-35 minutit umbes 175 kraadi juures, kontrolli küpsust tikuga. Lase koogil maha jahtuda ja pane peale vanillikastet ja vahukoort.
Naudi! Mustikad maitsevad praegu jube hästi :)
Retsept on võetud Anni Arro raamatust "Itaalias, Pelgulinnas ja Sepamaal..."

No comments:

Post a Comment